Return to site

Marokkos fantastiske VM-bud!

Kan Marokko endelig bli tildelt Verdensmesterskapet i fotball?

· CapoSport,fotball,Supporterutstyr,Supportere,Fans

vm 2026 i marokko?

På fredag innleverte det Nordafrikanske landet sin plan for VM i 2026 til FIFA.

Dette blir den femte gangen Marokko byr på et VM (1994, 1998, 2006 og 2010), men denne gangen ser det fotballgale landet ut til å være en svært lovende kandidat. Når man snakker om VM og Marokko tenker mange her til lands tilbake til VM i Frankrike, da Drillos kom tilbake to ganger for å sikre et uavgjort mot et solid Marokko, som blant annet hadde Mustapha Hadji og og Noureddine Naybet i troppen.

Grand Stade de Casablanca med planlagt kapasitet på 93.000

Grand Stade de Casablanca med planlagt kapasitet på 93.000

ANlegg

Det planlegges å benytte 14 stadioner, hvorav 9 vil være helt nye og 5 oppgraderte. Alle arenaene vil ligge innenfor en radius på kun 550km. Finalearenaen Grand Stade de Casablanca vil bygges i landets største by og ha en kapasitet på hele 93.000 tilskuere!

Fra og med 2026 vil Verdensmesterskapet i fotball utvides til å inkludere hele 48 nasjoner, minst 60% av disse vil ligge innenfor 3 timers tidsforskjell fra Marokkos tidssone.

Dette gjør landet til en ideell kandidat, spesielt for europeiske supportere og sponsorer.

Etterbruk

Marokko har tatt høyde for fornuftig etterbruk med et konsept som kalles Legacy Modular Stadiums. I korte trekk handler det om at flere av anleggene vil kunne nedskaleres etter mesterskapet. Landet har allerede en relativt god infrastruktur og samtlige vertsbyer med kun ett unntak har egen flyplass. Det planlegges å bygge 130 nye treningsanlegg og gjøres oppgraderinger på flere sykehus og hoteller. Finansiering for det hele vil kreve både statlige og private bidrag.

Together for One Goal - Marokkos VM-slagord

Det er ventet at Marokko vil ha stor støtte fra de andre afrikanske landene, men møter tøff konkurranse fra et felles VM-bud fra USA, Canada og Mexico. Hvem som blir vertsnasjon i 2026 avgjøres av FIFAs 207 medlemsland under VM i Russland.

HUSA Agadir Ultras
Stade Adrar i Agadir ble ferdig i 2013 og en av de fem arenaene som allerede er ferdigstilt.  Fotball er Marokkos desidert mest populære idrett og landet har en svært livlig supporterkultur.

Marokkos offisielle VM-promo:

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK